''Dream/Hayal Et''

TEDxIstanbul 1 NİSAN'DA "DREAM/HAYAL ET" TEMASIYLA ZORLU PERFORMANS SANATLARI MERKEZİ
ANA TİYATRO'DA 2200 KİŞİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Hayallerimiz Neden Önemli?
 

Hepimizin irili ufaklı, gerçekleşmesi olağan ya da zor hayalleri olduğuna inanırız. Ayrı bir dünyaya giriş bileti sağlayan hayallerimiz başarabileceklerimizin de hudutlarını belirler bir yandan. En eski buluşlar ve en yeni teknolojiler de ihtiyaçlarımızdan değil hayallerimizden çıkma. Ne de olsa Einstein’in dediği gibi “Hayal kurmak bilgiden önemli.”

“Başımıza icat çıkarma!” geniyle bu topraklarda yetişen bizler için ise durum tamamen farklı. Türkiye’de yapılan bir araştırma açıkça ortaya koyuyor ki çocuklarımızın bile sadece yarısı hayal kuruyor. Çocukluğunda bile yeterince hayal kurmayan bizler, yetişkinliğe adım attığımızda hayal kurmayı hepten bırakıyoruz. Nüfusumuz gençleşirken hayallerimiz yaşlanıyor. 25 yaşına geldiğimizde başımızı sokacak bir ev ve bize para kazandıracak bir meslek sahibi olmak en kolektif “hayalimiz” oluyor.

Başarabileceğimiz işlerin büyüklüğünü imkan, zeka, para, eğitim ya da çevre unsurlarının belirlediğine inanmak istiyoruz. Ancak unutmayalım ki bugünümüz nasıl olursa olsun istediğimiz gelecek hayallerimizden yapılma. Hayal etmeyi tekrar öğrenmek, korkmadan hayal etmek, çocuklarımıza kendi hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir gelecek bırakmak zorundayız.

Birlikte büyük hayaller kurmak dileğiyle. 

''Dream/Hayal Et'' Etkinlik Fotoğrafları


TEDxIstanbul ''Dream/Hayal Et'' 1. Oturum: Olmaz Böyle Şey




TEDxIstanbul Kolektif Bilinç 2. Oturum: Bir Gün Bize Yetmez



TEDxIstanbul