Gönüllülerimiz

Özge Yılmaz

Katıldıgım TED konferanslarında fark yaratan insanları dinledim. İlk önce çekinerek onlarla tanıştım, sonra heyecanla fikirlerimi tartıştım. Gördüğüm benden bi kol bi bacak fazla değillerdi. Fakat hepsi yaşamak istedikleri değişimi başlatmıştı. Ben de görmek istediğim değişimi konuşmaktansa yapmayı tercih ettim. TEDxIstanbul'da hep birlikte bu değişimi yaşama arzusuyla.

Erman Türkmen

İlham kelimesinin bu kadar somutlaştığı, gözle görülür kılındığı ve hayatlara dokunabildiği çok az platform var. İstiyorum ki TEDxIstanbul ulaşabildiği herkese ulaşsın, paylaşılsın, ilham olsun, canı çıkarılsın. Bir de bir şeyler daha iyiye gitsin diye bir işin ucundan tutma gayretindeki bu yarı deli ekibin hastasıyım sanırım.


Çağdaş Şahinoğlu

Bir işi, işe gönlünü vererek yapmak gerçek gönüllülerin yapabileceği bir şeydir. Ruhunda, zihninde gönüllülük dolaşan insanlar çok fazla gönüllülükten uzak kalamazlar. Sadece bir kuruma ve geleceğin liderlerine 2.5 yıl bilfiil gönüllülük yaptım. Yapmaya da devam edeceğim.  Bu süre zarfında 15-20 organizasyonun oluşumunda bulundum. 

 

Sedef Şahin

Sıkı bir TED takipçisi olarak seyirci koltuğundan kalkıp, TEDxIstanbul'da yer almak ve bu değişim dönüşüm dalgasında  insanlara dokunabilmek için buradayım. Bir kişi değişirse, herkes değişir cümlesi hala kulaklarımızda çınlarken, TEDxIstanbul organizasyonu ile tek bir şeyin dahi değişmesi umuduyla yola çıkan bu ekibin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.


Sefa Bitik

İleri görüşlü insanlar için ufku açık sözcüğünü kullanırız. Ne kadar güzel bir kelime, ufuk çizgisi uzaklara baktığımızda görebildiğimiz en son çizgidir ki eğer TEDxistanbul gönüllüsüyseniz görebildiğiniz en son çizginin daha da ötesini görmek mümkün.

 

Emre Şentürk

İlk defa TEDxIstanbul videolarını izlediğimde neden ben de bu mükemmel oluşum için küçük de olsa bir değer yaratmayayım ve bana ilham veren insanlara yardımcı olmayayım diye düşündüm. Sonrasında ise kendimi hayatta değerler yaratan bu ekibin içinde buldum.



Candan Güngör

Hayatlarına anlam katmış insanların başka hayatlara anlam katma, ilham olma sürecine daha yakından tanık olabilmek ve bu sürece katkıda bulunabilmek için TEDxIstanbul gönüllüler ekibine dahil oldum. Bu oluşumun insanın geleceğini tasarlaması yolculuğuna çok önemli katkılarda bulunabileceğine gönülden inanıyor ve bu heyecanın bir parçası olabildiğim için mutluluk duyuyorum.

Sezgi Karabulut

TEDxIstanbul başarının, cesaretin, özgüvenin, insan sevgisinin ve bilimin ayakta konuşma yaptığı yer. Hayata neler katılabileceğini ve hayatta bir şeyleri değiştirme cesaretini başrollerden dinliyorsunuz. TEDxIstanbul benim için farklılık ve farkındalılık demek. Ben de ileride geriye dönüp baktığımda; bir noktayı da TEDxIstanbul'da görmeli, bu organizasyonda olmalıyım dedim.

 


Oray Tan

Değişime tanık olmak ve dönüşümün parçası olmak için aradığım en iyi motivasyonunu TEDxIstanbul ile buldum. Umut, keşif, yenilik, farklılık ve farkındalık kelimelerinin anlam bulduğu bu organizasyonda, insanlara dokunmak ve onlara ilham vermenin heyecanı içerisindeyim. Yaşamın sürekli değişen dinamiklerini şekillendiren bir platformunun parçası olmaktan ve bu sürece katkı vermekten gurur duyuyorum. Hayat bir film, bırakın bunu TEDxIstanbul ile izleyelim!

Aylin Albay

TED konferansları değişimin bir kerede yapılması gereken bir şey olmadığını, sürekli bir seyahat olduğunu, bize insanları değiştirmek değil, insanlarla birlikte değişmek gerektiğini gösteriyor. Dünya standartlarına ulaşmak kolay değildir, devrimsel değişiklikler gerektirir. Böyle bir devrimde benim de bir fidanım var artık. TEDxIstanbul devriminin kahramanlarının hikayelerine gelin birlikte fidan olalım.


Pınar Ekmekçi

Bana bir platform söyleyin, içinde değişim, motivasyon, ilham ve farkındalık barındırsın. Evet TEDxIstanbul'dan bahsediyorum. Her dinlediğim konuşmada farkındalık, değişim ve motivasyon hikayelerinden etkilendiğim kahramanlarla aynı havayı solumak ve insanlara aktarabilme düşüncesi sizce de muhteşem değil mi? İşte bu yüzden ben de bir TEDxIstanbul gönüllüsüyüm.

Kerem İşli

Her şeyden habersiz internette dolanırken TEDxIstanbul'un afişlerini gördüm. Birkaç gün sonra kendimi gönüllüler ekibinin içinde buldum. Yıllar sonra böyle enerjik bir organizasyonda yeni fikirlerle, yeni yüzlerle bir arada olmak, o yüzleri ve çok daha fazlasını fotoğraflayacak olmak beni heyecanlandırıyor. Herkes bir şeyler yapabilmek için uğraşıyor, çalışıyor, didiniyor. Belki sizin de aradığınız heyecan, itici güç burada.



Hande Ercan

Özgün fikir ve bilgilere sahip olmanın altın değerinde olduğu günümüzde, bu bilgilerin paylaşıldığı bir ortam bulmak paha biçilemez. Bu oluşumun bir parçası olup, değişime ve gelişime önayak olabilmekten daha mutluluk verici bir şey olamaz!

Sibel Topçu Akan

Yapmayı istediğim ancak ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapacağımı bilemediğim, hayallerimi hayata geçirmeye cesaret edemediğim anlarda geçmişte benimle aynı duyguları yaşayan TEDxIstanbul konuşmacılarının sözleriyle motive olup, onların tecrübeleriyle kendime yol çizmeye çalışıyorum. Hayallerine inanmanın ve onların peşinden koşmanın, bir tutkuyu hayatın merkezine koymanın aslında sadece kendine ve yapabileceklerine inanmak kadar kolay olduğunu bu konuşmalar sayesinde biliyorum. Bu yüzden TEDxIstanbul gönüllüsüyüm.


Almina Nefes

TEDxIstanbul beni mutlu eden, eğlenceli, bana bir çok şey katan ve katmaya da devam eden bir oluşum. Bu oluşumun bana gerek okul hayatımda gerekse sosyal yaşantımda hatta ileride atılacağım iş hayatımda büyük katkıları olacağını biliyorum. Sosyalleşmek, benim gibi gönüllü olan farklı karakterlerdeki insanlarla tanışmak, ortak bir paydada birleşmek ve ortaya güzel bir iş çıkarmak ve en önemlisi de harika bir grubun parçası olmak için buradayım!

Abuzer Korkmaz

Basarmanin %90 'ının “heyecanlanmak” olduğuna inanırım. TEDxIstanbul etkinliklerine katıldığımda bu ailenin müthiş heyecanını gördüm. Heyecan paylaşarak çoğalır düşüncesiyle , kendi heyecanimi paylaşarak hem TEDxIstanbul ailesinin heyecanını hem de kendi heyecanımı artırmak için bu ailenin içindeyim!

 

 


Pınar Cengizoğlu

 TEDxIstanbul’u izledikten sonra sadece o an'da bırakıp hayatima devam edemedim ,icime nasil işlediyse bu ailenin parçasi olmak icin yapmam gerekenleri araştırdım ve işte buradayım. Bu ailenin enerjisinden, yarattığı farkındalıktan ve motivasyondan güç alıyorum. İlham verici bu yolda bu ekiple daha nice başarılarda yanlarında olmak amacım. Ben bir TEDxIstanbul gönüllüsüyüm gururluyum!

Beste Yelken

TEDxIstanbul konferanslarını birçok yerde duymuştum, sonrasında biraz araştırma yaptım ve Youtube'dan izlemeye başladım. Konferansları izledikçe TEDxIstanbul konuşmalarının bir parçası olmak istediğime karar verdim ve buradayım. TEDxIstanbul ailesinin bir parçası olarak hem vizyonumu ve özgüvenimi geliştiriyorum, hem de farklı birçok insan ve fikirlerle tanışma fırsatı yakalıyorum.


Ece Dikmenli

Köşemde oturup birşeylerde şikayetçi olmak istemiyordum. Değişimi yaratmam gerekti. TEDxIstanbul bana başlayacak motivasyonu bulmamda yardımcı oldu "Onlar yapıyorsa neden bende yapamayayım?" sorusu kafamda belirdi bu soru sayesinde o rahat seyirci koltuğumdan kalktım ve TEDxIstanbul ailesine katıldım.

Emin Burak Onat

TEDxIstanbul konuşmaları benim için heyecan, güç, bilgi ve motivasyon kaynağı olmuştur. Hızı giderek artan değişimin bir parçası olmak ve bu değişimin aktörleriyle tanışmak kazanabileceğim en güzel tecrübelerden biridir. Her bir videosundan farklı bir ilham aldığım TEDxIstanbul konuşmalarına benim de bir katkım olması ve bunu insanlarla paylaşmak için burdayım.


Emirhan Öztürk

Böylesine sıradışı bir organizasyonun seyircisi olmak bende bu denli büyük bir fark yaratmış iken, şimdi aynı organizasyonda gönüllü olarak insanlara fayda sağlamak, onların isteklerini karşılamak, problemlerini çözerek misafirlerimizi mutlu ayrılmalarını sağlamak ve kazanımlarına yoldaşlık etmenin heyecanını ve coşkusunu en yakından hissetmek için buradayım.

Emre Bölüm

Kendim için çizdiğim hayat ufkumu biraz da olsa yükseltebilecek kişilerle tanışmaktan heyecan duyuyorum. Aynı kapıdan ayrılıp, farklı yollarda ,farklı hedeflerle ilerliyor olmak ve bu yolda çekilen zorlukları, bu zorlukları nasıl aştıklarını paylaşıyor olmak müthiş derecede mutluluk ve heyecan verici. Bu tecrube ve bilgi paylaşımlarının altında yatan gönüllü takımında olmak benim için huzur kaynağı.


Gizem Tanrıkılıcı

TEDxIstanbul organizasyonuna katılma sebebim; son derece ilham verici ve kişisel gelişim sağlayıcı konferansların dinleyiciler ile buluşmasına katkı sağlamak ve bu ekibin bir üyesi olmaktı. İş hayatında edindiğim proje ve organizasyonla ilgili öğretileri, TEDxIstanbul için kullanmak benim için ayrıca bir mutluluk.

 

 

Gülçiçek Yılmaztekin

TED videoları öğrenmeyi özellikle dinlenmeyi seven insanlar için bir hazine olmalı. Ben bu hazineye ulaştığımda düşündüğüm ilk şey; etkinliğin Türkiye’de olması gerektiğiydi. Kısa bir araştırma sonucu TEDxIstanbul’la tanıştım. Hemen biletimi alıp etkinlik için gün saymaya başladım. Etkinlik günü hissettiklerim o kadar güçlüydü ki işin içinde olup insanlara hissettiklerimi paylaşmalıydım. Bugün TEDxIstanbul daha güzel yarınlar için attığım en güzel adımımdır.


Hande Çobanoğlu

 TED konuşmalarının umut vadeden,farkındalığı artıran,bakış açımızı değiştiren,yenilenmemize katkıda bulunan bir yapısı var.TEDxIstanbul pek çok hayata dokunabileceğimiz,değişebileceğimiz,mutlu olabileceğimiz bir platform.Her konuda ilham almak ve daha çok kişinin bu deneyimi yaşayabilmesini sağlamak için buradayım.

Kürşad Ay

Büyük bir tablo düşünün. Kıymetinin maddi değeri olmayan ama paha da biçilemeyen. Bu tablonun bir özelliği var ki onu diğerlerinden ayıran. Kim ona bakarsa ufkunu açar, vizyonuna vizyon ve geleceğine umut katar. İşte TEDxIstanbul bu tabloyu oluşturan çok özel parçaları birleştiren bir sanatçı. Ben de bu tablonun bir parçası olmak ve tabloyu herkese göstermek için buradayım!


Zeynep Tatar

TEDxIstanbul’da, engelleri bir bir aşarak hedefe ulaşmayı başarmış insanların hikayeleri hayatıma yön veren konuşmalara dönüşüyor. Bunu TEDxIstanbul konuşmacıları ve bu ekip başardı. Benliğimi bulduğum, ilham kaynağım olan bu organizasyonun bir parçası olmak beni mutlu ediyor.

Sevi Temizler

Hayallerimiz, onlar uğruna ÇALIŞırken, hem zorluklar karşısında SABRETmemiz hem de sahip olduklarımıza ŞÜKRETmemiz sonucunda bizim olur...

 Hayallerimizi, TEDxIstanbul'un ilhamı ile gerçekleştirmek için gönüllüyüm!


Selin Akan

 TEDxIstanbul her fikrin gerceğe dönüşebileceğini gösteren motivasyon dolu konuşmalarıyla bana kendi yolumda sağlam adımlarla yürümem için cesaret verdi. Bu ailenin içine girerek, hayali olan herkesi, harekete geçmeleri icin desteklemek üzere  buradayım.

Hatice Erdoğan

 

Farkli renklerden beslenen, bunun dinamiğini tatmaktan zevk alan insanlarla olmak ve birlikte faydali bişeyler çıkarabilmek hayallerimden biri olmuştur hep. Insanin hayallerini yaşaması bazen o kadar da zor değilmiş.  Yeter ki insan gerçekten inansin. Kendi hayatimda tam anlamiyla hareketimi başlattığım noktam oldu TEDxIstanbul.


Ezgi Güven

TEDxIstanbul hayat öyküleri hepimize dokunan konuşmacıları biraraya getirerek bizlere "Her şeyin önce kendine inanmak"la başladığını kanıtlıyor. TEDxIstanbul insanı sadece kendi çemberinin dışına çıkarmakla kalmayıp birlikten kuvvet doğar mesajıyla gün be gün sağlam ve başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Ben de bu birlikteliğin arasında yer almak için buradayım!

Beyza Aksoy

Hani hepimizin hayatina dokunan, onu harekete geciren bir hikaye vardir ya mutlaka , iste TEDxIstanbul’da bundan daha fazlasi var… Bir sure sonra sadece izlemenin,dinlemenin bile yeterli gelmediği , bu oluşumun bir parçasi olma isteğini uyandiran bir cekim gücü adeta…


Furkan Enes Aydoğan

TEDxIstanbul ile tanışmamdan itibaren hayatımda değişim başladı.

Farklı alanlarda uzman onlarca kişiyi bir araya getirerek bir "ilham madeni" oluşturuluyor. Buradaki insanlar "iyi bir dünya" için bütün imkanları ile "fark yaratarak" çalışıyorlar. 

Enerjisini, tecrübe ve inovasyondan alan bu ekip benim için bir ilham madeni oldu.

Burak Ağaoğlu

Gönüllü olmanın “kısa mesafe koşusu değil marathon” olduğunu söylediklerinde çok fazla anlayamamıştım. Şimdi ise TEDxIstanbul ile maratonun en güzel metrelerini koşuyorum. Dönüp arkama baktığımda çok yok kat edilmiş olsa da önümdeki o uzun yol, hep daha fazla insana etki edebilirim hissini uyandırıyor. Sanırım bu da sevmek kadar insani bir duygu.


Merver Erdem

Bu sahneyi paylaşan tüm konuşmacılarda tam olarak tarif edemediğim ortak bir payda var. Bu paydada sevgi, barış, inanç, ciddiyet, espri kısaca hayatın tam da kendisi var. Sahnenin karşısında gözlemlediğim tüm bu güzel şeyleri TEDxIstanbul organizasyonu içinde yer alarak daha derinlemesine yaşamak ve bu organizasyonla daha çok insanın tanışmasına yardımcı olmak için TEDxIstanbul'da çalışıyorum!

 

Erdem Ege Bağcı

TEDxIstanbul bilgi virüsü gibi kişilerden kişiye bulaşıp en sonunda bana bulaştı. Sosyal platformlardan başlayan merakım en sonunda kendimi gönüllülerin arasında buldum. TEDxIstanbul dinlemeye izlemeye başladığınızda hayatınızdaki değişikliği fark edeceksiniz.. Gönüllü olmak aile olmaya benzer. Hadi ne bekliyorsunuz daha  siz de TEDxIstanbul’un bir parçası  olun.


Gamze Erinç

TEDxIstanbul konferanslarını ilk kez internetten izlediğimde, büyük bir umut ve heyecan hissettim. Bunun en önemli nedeni ise; ihtiyaç duyduğumuz farkındalık ve değişimin, bireysel seslerden büyük kalabalıklara dönüştürülmesi için bu platforma duyduğum inançtı. İzleyici olmaktan öte, rol almak, eyleme dönüştürmek ve en önemlisi bu ailenin bir parçası olmak için buradayım.

Elif Serim

Düzenli olarak takip ettiğim TEDxIstanbul'un farkındalık ve yaratıcılık saçan kıvılcımlarının bir parçası olmaktan ve kıvılcımları yaymaktan mutluluk duyuyorum.

Sezgi Karabulut

TEDxIstanbul başarının, cesaretin, özgüvenin, insan sevgisinin ve bilimin ayakta konuşma yaptığı yer. Hayata neler katılabileceğini ve hayatta bir şeyleri değiştirme cesaretini başrollerden dinliyorsunuz. TEDxIstanbul benim için farklılık ve farkındalılık demek. Ben de ileride geriye dönüp baktığımda; bir noktayı da TEDxIstanbul'da görmeli, bu organizasyonda olmalıyım dedim.

Ferdane Uçar

İlk TEDxIstanbul konferansına katıldıktan sonra bu ekibin bir parçası olmayı istememek mümkün değildi! Her biri bir diğerinden ilham veren konuşmalar, bir fark, farkındalık yaratmak isteyen insanlar, inanılmaz bir enerji ve insanı heyecanlandıran, umut veren, değişmeye sürükleyen bir atmosfer. Bende o atmosferi solumak, işin mutfağına inmek için TEDxIstanbul gönüllüsüyüm.


Gözde Caymazer

Orijinal fikirlerin yer aldığı, bu fikirlerin paylaşılarak çoğalacağına inanan böylesine güzel bir oluşumun içinde olmak ve kendi fikirlerimi onlara katabilmek çok heyecan verici. TEDxIstanbul ailesi hepimizi kucaklamak için buradayım!

Serhat Teker

Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem. Ya da, Dünyayı daha iyi bir yer yapmayan insan nasıl bir insandır ki? Bu inanışıma TED kadar katkı yapan bir fenomen çok azdır. Kuruluş amacı ile benim keşişmem ise ünlü Sir Ken Robinson videosuna rastlar. Sonra da “Nasıl”larımdan önce “Neden”lerimi sorgulatmaya başlayan Simon Sinek ile kendisine olan ilgim pekimiştir. Ve şimdi ise bu etkinliğin TEDx ayağına katkı yapabildiğim için çok memnunum. Son. Bilgi paylaştıkça büyümez, bilgi zaten paylaşılması içindir. TED ise bunun güzel bir amplifikatörüdür.


Derya Ardıç

Hayat yolculuğunda, insan en çok kendi deneyimlerinden birşeyler öğrenip, değişiyor; gelişiyor; büyüyor zaman içinde. Ancak, TEDxIstanbul konuşmacıları o kadar gerçek, o kadar bizden paylaşımlarda bulunuyorlar ki, kayıtsız kalamıyorsunuz! Bazen ilham verip, harekete geçiriyorlar; bazen daha önce hiç düşünmediğiniz bir konuda farkındalık yaratıyorlar :) Bu enerjik ekibin, bir parçası olup, bir kişinin bile hayatına dokunup, değişmesine vesile olduysam, ne mutlu bana!