Gönüllülerimiz

Özge Yılmaz

Katıldıgım TED konferanslarında fark yaratan insanları dinledim. İlk önce çekinerek onlarla tanıştım, sonra heyecanla fikirlerimi tartıştım. Gördüğüm benden bi kol bi bacak fazla değillerdi. Fakat hepsi yaşamak istedikleri değişimi başlatmıştı. Ben de görmek istediğim değişimi konuşmaktansa yapmayı tercih ettim. TEDxIstanbul'da hep birlikte bu değişimi yaşama arzusuyla.

Erman Türkmen

İlham kelimesinin bu kadar somutlaştığı, gözle görülür kılındığı ve hayatlara dokunabildiği çok az platform var. İstiyorum ki TEDxIstanbul ulaşabildiği herkese ulaşsın, paylaşılsın, ilham olsun, canı çıkarılsın. Bir de bir şeyler daha iyiye gitsin diye bir işin ucundan tutma gayretindeki bu yarı deli ekibin hastasıyım sanırım.


Çağdaş Şahinoğlu

Bir işi, işe gönlünü vererek yapmak gerçek gönüllülerin yapabileceği bir şeydir. Ruhunda, zihninde gönüllülük dolaşan insanlar çok fazla gönüllülükten uzak kalamazlar. Sadece bir kuruma ve geleceğin liderlerine 2.5 yıl bilfiil gönüllülük yaptım. Yapmaya da devam edeceğim.  Bu süre zarfında 15-20 organizasyonun oluşumunda bulundum. 

 

Sedef Şahin

Sıkı bir TED takipçisi olarak seyirci koltuğundan kalkıp, TEDxIstanbul'da yer almak ve bu değişim dönüşüm dalgasında  insanlara dokunabilmek için buradayım. Bir kişi değişirse, herkes değişir cümlesi hala kulaklarımızda çınlarken, TEDxIstanbul organizasyonu ile tek bir şeyin dahi değişmesi umuduyla yola çıkan bu ekibin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.


Sefa Bitik

İleri görüşlü insanlar için ufku açık sözcüğünü kullanırız. Ne kadar güzel bir kelime, ufuk çizgisi uzaklara baktığımızda görebildiğimiz en son çizgidir ki eğer TEDxistanbul gönüllüsüyseniz görebildiğiniz en son çizginin daha da ötesini görmek mümkün.

 

Emre Şentürk

İlk defa TEDxIstanbul videolarını izlediğimde neden ben de bu mükemmel oluşum için küçük de olsa bir değer yaratmayayım ve bana ilham veren insanlara yardımcı olmayayım diye düşündüm. Sonrasında ise kendimi hayatta değerler yaratan bu ekibin içinde buldum.



Sibel Topçu Akan

Yapmayı istediğim ancak ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapacağımı bilemediğim, hayallerimi hayata geçirmeye cesaret edemediğim anlarda geçmişte benimle aynı duyguları yaşayan TEDxIstanbul konuşmacılarının sözleriyle motive olup, onların tecrübeleriyle kendime yol çizmeye çalışıyorum. Hayallerine inanmanın ve onların peşinden koşmanın, bir tutkuyu hayatın merkezine koymanın aslında sadece kendine ve yapabileceklerine inanmak kadar kolay olduğunu bu konuşmalar sayesinde biliyorum. Bu yüzden TEDxIstanbul gönüllüsüyüm.

Nevin Öztürk

TED konuşmalarının birçok insan için olduğu gibi benim için de zaman zaman hayatıma farklı yönlerden ışık tutan etkileri olmuştur. İnsanın paylaştıkça büyüdüğüne inanıyorum. Bu nedenle, ateş böceği kadar etkisi de olsa aydınlanmada birazcık olsun katkım olması için TEDxIstanbul’da gönüllü olarak çalışıyorum.


Oray Tan

Değişime tanık olmak ve dönüşümün parçası olmak için aradığım en iyi motivasyonunu TEDxIstanbul ile buldum. Umut, keşif, yenilik, farklılık ve farkındalık kelimelerinin anlam bulduğu bu organizasyonda, insanlara dokunmak ve onlara ilham vermenin heyecanı içerisindeyim. Yaşamın sürekli değişen dinamiklerini şekillendiren bir platformunun parçası olmaktan ve bu sürece katkı vermekten gurur duyuyorum. Hayat bir film, bırakın bunu TEDxIstanbul ile izleyelim!

Aylin Albay

TED konferansları değişimin bir kerede yapılması gereken bir şey olmadığını, sürekli bir seyahat olduğunu, bize insanları değiştirmek değil, insanlarla birlikte değişmek gerektiğini gösteriyor. Dünya standartlarına ulaşmak kolay değildir, devrimsel değişiklikler gerektirir. Böyle bir devrimde benim de bir fidanım var artık. TEDxIstanbul devriminin kahramanlarının hikayelerine gelin birlikte fidan olalım.


Pınar Ekmekçi

Bana bir platform söyleyin, içinde değişim, motivasyon, ilham ve farkındalık barındırsın. Evet TEDxIstanbul'dan bahsediyorum. Her dinlediğim konuşmada farkındalık, değişim ve motivasyon hikayelerinden etkilendiğim kahramanlarla aynı havayı solumak ve insanlara aktarabilme düşüncesi sizce de muhteşem değil mi? İşte bu yüzden ben de bir TEDxIstanbul gönüllüsüyüm.

Kerem İşli

Her şeyden habersiz internette dolanırken TEDxIstanbul'un afişlerini gördüm. Birkaç gün sonra kendimi gönüllüler ekibinin içinde buldum. Yıllar sonra böyle enerjik bir organizasyonda yeni fikirlerle, yeni yüzlerle bir arada olmak, o yüzleri ve çok daha fazlasını fotoğraflayacak olmak beni heyecanlandırıyor. Herkes bir şeyler yapabilmek için uğraşıyor, çalışıyor, didiniyor. Belki sizin de aradığınız heyecan, itici güç burada.


Miyase Kaya

Günümüzde istediğiniz herhangi bir bilgiye erişmek oldukça kolay. Konunun uzmanından eğlenceli bir şekilde dinleyip elde etmek ise gerçekten harika. TEDxIstanbul, size bu 

inanılmaz deneyimi sunuyor. İnsanlara değer katan bu organizasyonun içinde olmak ise tek 

                                                              kelimeyle müthiş.

Gülçin Polat

TEDxIstanbul’u kendi adıma kutsal bilgi kaynağı olarak tanımlasam abartmış olmam sanırım. İlginizi çekmeyen konularda bile sizi kendine bağlayan bu çılgınlığa karşı koyamayacaksınız. Bir farkındalık yaratmak için durmayın, siz de TEDxIstanbul’un bir parçası                                                                     olun.


Gözde Caymazer

Orijinal fikirlerin yer aldığı, bu fikirlerin paylaşılarak çoğalacağına inanan böylesine güzel bir oluşumun içinde olmak ve kendi fikirlerimi onlara katabilmek çok heyecan verici. TEDxIstanbul ailesi hepimizi kucaklamak için buradayım!

Serhat Teker

Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem. Ya da, Dünyayı daha iyi bir yer yapmayan insan nasıl bir insandır ki? Bu inanışıma TED kadar katkı yapan bir fenomen çok azdır. Kuruluş amacı ile benim keşişmem ise ünlü Sir Ken Robinson videosuna rastlar. Sonra da “Nasıl”larımdan önce “Neden”lerimi sorgulatmaya başlayan Simon Sinek ile kendisine olan ilgim pekimiştir. Ve şimdi ise bu etkinliğin TEDx ayağına katkı yapabildiğim için çok memnunum. Son. Bilgi paylaştıkça büyümez, bilgi zaten paylaşılması içindir. TED ise bunun güzel bir amplifikatörüdür.


Sera Alper

Hayatta yarattıkça, ancak bir şeylerin ucundan tutup katkıda bulundukça var olabiliriz. İlk TEDxIstanbul konferansına dinleyici olarak katıldığımda organizasyon aksaklıklarını sahnede cesurca dile getiren gönüllü ekibi "katkıda bulunabileceğinizi düşünüyorsanız, gelin bize katılın bu işin çıtasını hep beraber daha da yükseltelim" diyerek beni etkiledi. O andan itibaren de bu işin parçasıyım.

Elif Serim

Düzenli olarak takip ettiğim TEDxIstanbul'un farkındalık ve yaratıcılık saçan kıvılcımlarının bir parçası olmaktan ve kıvılcımları yaymaktan mutluluk duyuyorum.